Zenato Pinot Grigio Delle Venezie

Pinot Grigio, aangevuld met een klein percentage Chardonnay, met de hand geplukt in de wijngaarden van Zenato bij Pesina di Caprino in de regio Veneto. Krachtig, sappig, aromatisch en fruitig. Behoorlijk complex met een hint van citrusvruchten, meloen en perzik.
  • Fris & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 7,98
Naam:
Zenato Pinot Grigio Delle Venezie
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Pinot Grigio
Smaakprofiel
Fris & Fruitig
Jaar
2019

Zenato Pinot Grigio

De Zenato Pinot Grigio wordt gekenmerkt als krachtig, sappig, aromatisch en fruitig. Behoorlijk complex met een hint van citrusvruchten, meloen en perzik. Deze wijn bestaat uit twee druiven. Pinot Grigio, aangevuld met een klein percentage Chardonnay, met de hand geplukt van Zenato's wijngaard bij Pesina di Caprino in de regio Veneto.

Afkomstig uit Italië

De Zenato Pinot Grigio is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn en Spijs

Deze Zenato Pinot Grigio is heerlijk bij wit vlees en vis, maar gaat ook goed bij voorgerechten en soepen.

Wijnhuis Zenato

Het verhaal van Zenato begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, nieuwe technieken op het gebied van wijnproduceren ging proberen. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio’s onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld. Op deze manier blijft de ziel van Lugana en het hart van Valpolicella hun grenzen verleggen.

Andere Zenato wijnen

Naast de Zenato Pinot Grigio maakt Zenato nog andere wijnen en dat zijn de Zenato Lugana San Benedetto, Zenato Bardolino, Zenato Valpolicella Superiore, Zenato Amarone Della Valpolicella, Zenato Soave Classico en de Zenato Ripassa Della Valpolicella.