Zenato Lugana San benedetto

Een witte wijn met een sterke persoonlijkheid, die bestaat uit 100% Trebbiano di Lugana. De druiven van deze wijn komen van een prachtig gebied gelegen rondom de zuidkust van het Gardameer, dat zich uitstrekt van Peschiera tot Desenzano. Fris en fruitig, gekenmerkt door een stralende lichtgele kleur en glashelder. Bouquet met meloen en citrus, mineraal en verfijnd. Fris in de mond met witte perzik, appeltjes en peren. Een volronde wijn, met een aangename nasmaak.
  • Fruitig & Elegant
  • Jaar: 2019
€ 11,98
Naam:
Zenato Lugana San benedetto
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Trebbiano di Lugana , Trebbiano
Smaakprofiel
Fruitig & Elegant
Jaar
2019

Zenato Lugana San benedetto

Zenato Lugana San benedetto is een witte wijn met een sterke persoonlijkheid, die bestaat uit 100% Trebbiano di Lugana. De druiven van deze wijn komen van een prachtig gebied gelegen rondom de zuidkust van het Gardameer, dat zich uitstrekt van Peschiera tot Desenzano. Fris en fruitig, gekenmerkt door een stralende lichtgele kleur en glashelder. Bouquet met meloen en citrus, mineraal en verfijnd. Fris in de mond met witte perzik, appeltjes en peren. Een volronde wijn, met een aangename nasmaak.

Afkomstig uit Italië

De Zenato Lugana San benedetto is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn en Spijs

Deze Zenato Lugana San benedetto is heerlijk als aperitief, met salades en vis. Vult elk elegant gerecht aan!

Wijnhuis Zenato

Het verhaal van Zenato begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, nieuwe technieken op het gebied van wijnproduceren ging proberen. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio’s onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld. Op deze manier blijft de ziel van Lugana en het hart van Valpolicella hun grenzen verleggen.

Andere Zenato wijnen

Naast de Zenato Lugana San benedetto maakt Zenato nog andere wijnen en dat zijn de Zenato Pinot Grigio, Zenato Bardolino, Zenato Valpolicella Superiore, Zenato Amarone Della Valpolicella, Zenato Soave Classico en de Zenato Ripassa Della Valpolicella.