Tenuta Maccan Pinot Grigio DOC

Tenuta Maccan Pinot Grigio is een frisse Pinot Grigio, mineraal maar toch zacht en fruit. Klein vriendelijk pepertje in de afdronk dat sterk doet denken aan Saint-Veran, een van de grote witte Bourgogne wijnen.
  • Zacht & Fruitig
  • Jaar: 2020
€ 8,98
Naam:
Tenuta Maccan Pinot Grigio DOC
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Pinot Grigio
Smaakprofiel
Zacht & Fruitig
Jaar
2020

Tenuta Maccan Pinot Grigio

Tenuta Maccan Pinot Grigio is een frisse Pinot Grigio, mineraal maar toch zacht en fruit. Klein vriendelijk pepertje in de afdronk dat sterk doet denken aan Saint-Veran, een van de grote witte Bourgogne wijnen.

Wijnhuis Tenuta Maccan

Tenuta Maccan ligt in de Friuli Venezia Giulia DOC-zone, die werd gevormd door de rivieren Tag Parliamento, Meduna en Cellina als gevolg van frequente overstromingen door de eeuwen heen. Tegenwoordig is de bodem rijk aan dolomietkalksteen en bevat met name fossielen en mineralen. De rijkdom van de bodem wordt door de wijnstokken en dus ook door onze wijn opgenomen en geeft hem de juiste smaak en die glans die moeilijk met woorden te omschrijven is.

Door het hoge kalkgehalte van de bodem is het perfect voor het maken van witte wijnen, waarvan de stijl gericht is op elegantie en inhoud en levendig, licht en fris in de mond is. Aan de andere kant is het mengsel van klei en kiezels ook uitstekend geschikt voor het maken van rode wijnen. Dit mengsel houdt de grond gedraineerd, waardoor stilstaand water op het bodemoppervlak wordt vermeden, vooral in regenachtige maanden. De wijnstokken en druiven gedijen en groeien gezond, waardoor de wijn frisheid en een complex gehemelte krijgt.

Bovendien komt het perfecte microklimaat tussen de zee en de bergen alle wijnbereidingsprocessen ten goede, zoals groenbemesting , een techniek die ook in de biologische landbouw wordt gebruikt, die de organische voedingsstoffen in de bodem verhoogt en helpt bij het behoud van stikstofstikstof, een natuurlijke meststof die anders zou worden opgenomen door de grond en niet beschikbaar zijn voor de wijnstokwortels.

Afkomstig uit Italië

De Tenuta Maccan Pinot Grigio is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.