Stemmari Grillo

De Stemmari Grillo heeft een fijne neus met aroma's van perzik, grapefruit, honing en amandel. In de aanzet ook veel fruitige componenten als appel ananas en in de afdronk vooral perzik en citrus.
  • Vol & Fris
  • Jaar: 2019
€ 6,98
Naam:
Stemmari Grillo
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Grillo
Smaakprofiel
Vol & Fris
Jaar
2019

Stemmari Grillo

De Stemmari Grillo heeft een fijne neus met aroma's van perzik, grapefruit, honig en amandel. In de aanzet ook veel fruitige componenten als appel en ananas en in de afdronk vooral perzik en citrus. De Stemmari Grillo wijn is gemaakt van 100% Grillo druiven. Grillo is een lokale specialiteit en geeft een heerlijke, frisse en verkwikkende wijn met veel smaak. De wijn rijpt op gist voor 5 maanden in stalen tanks.

Afkomstig uit Italië

De Stemmari Grillo is afkomstig uit Italië, uit de regio Sicilië. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn en Spijs

De Stemmari Grillo gaat heel goed gepaard met zeevruchten, pastagerechten met groenten, wit vlees en gebakken vis. De rijke smaak en aromatische geur van de Grillo maakt het de ideale wijn om met een gerecht te combineren zoals kalfsvleescarpaccio.

Wijnhuis Stemmari

Ter ere van de Siciliaanse traditie en met groot respect voor de natuurlijke omgeving, is de Stemmari wijnmakerij gebouwd volgens het traditionele Siciliaanse landelijke gebouw met de binnenplaats die bekend staat als de “baglio”. Hier ontmoet traditie geavanceerde technologie die resulteert in zowel topkwaliteit als oude smaken. Het resultaat van deze mix van nieuwe technologie in wijn maken samen met oude architectonische tradities is betoverend. Het wijnhuis is uitgerust met de beste wijnbereidingstechnologie en -gereedschappen met avant-garde gebruik van al het materiaal in een volledig thermisch geconditioneerde omgeving. De originele bestaande groeikracht, smaken en geuren zijn gewoon verfijnd en verbeterd in de barrique kelder. Een deskundig team van landbouwkundigen en oenologen, mensen die met passie werken, volgt voortdurend het hele evoluerende proces van onze wijnen. Ze zijn toegewijd aan het produceren van wijnen van topkwaliteit, die rijk, intens, met een zachte smaak en zoete tannines zijn en harmonieus en elegant zijn.

Andere Stemmari wijnen

Naast de Stemmari Grillo maakt Stemmari onder andere nog een andere wijn en dat is de Stemmari Pinot Grigio.