Savini Rondineto Pinot Grigio

Rondineto Pinot Grigio is krachtig, sappig, aromatisch en fruitig. Behoorlijk complex met een hint van citrusvruchten, meloen en perzik. Heerlijk bij wit vlees en vis, maar gaat ook goed bij voorgerechten en soepen.
  • Vol & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 7,98
Naam:
Savini Rondineto Pinot Grigio
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Pinot Grigio
Smaakprofiel
Vol & Fruitig
Jaar
2019

Rondineto Pinot Grigio

Rondineto Pinot Grigio is krachtig, sappig, aromatisch en fruitig. Behoorlijk complex met een hint van citrusvruchten, meloen en perzik. Heerlijk bij wit vlees en vis, maar gaat ook goed bij voorgerechten en soepen.

Rondineto Wijnhuis Savini

Fattoria Giuseppe Savini werd opgericht in 1949 door Vincenzo Savini. Bij Vincenzo was er altijd al de passie voor wijn. Door de passie die in hem leefde nam hij de stap om eigen wijn te gaan produceren. Hij kocht een boerderij in de Abbruzen, Italië, met een stuk land en begon met het verbouwen van wijn.

Afkomstig uit Italië

De Rondineto Pinot Grigio is afkomstig uit Italië, uit de regio Abruzzo. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Eigen Import

Rondineto Pinot Grigio is één van de vele wijnen die wij zelf importeren. Deze wijn kwamen we, inmiddels 3 jaar geleden, tegen op de grootste wijnbeurs van de wereld. Waar we jaarlijks naartoe gaan om ons assortiment uit te breiden. Wij waren meteen overtuigd van de uitzonderlijke prijs/kwaliteit van deze wijn. Hierom besloten wij de wijn direct bij de importeur af te nemen. Naar onze verwachting wordt deze heerlijke wijn goed ontvangen door onze klanten. Kortom een geweldig glas wijn met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit.

Andere Savini Rondineto

Naast de Rondineto Pinot Grigio maakt Savini Rondineto nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Rondineto Montepulciano, Savini Tertulia Trebbiano d'Abruzzo DOC en de Savini Tertulia Pecorino IGT.