Paul Mas Estate Viognier

De Paul Mas Estate Viognier is intens strogeel, met een rijp parfum van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. In de smaak ook veel perziken, abrikozen en peren, mollig maar met voldoende fraîcheur in de afdronk. Een wijn om gul te drinken en niet te koud te serveren.
  • Zacht & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 9,98
Naam:
Paul Mas Estate Viognier
Land van herkomst
Frankrijk
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Viognier
Smaakprofiel
Zacht & Fruitig
Jaar
2019

Paul Mas Estate Viognier

De allerbeste wijnen van Paul Mas komen van het Estate, met druiven van de eigen wijngaarden, zoals deze Paul Mas Estate Viognier met zijn aromatische, volle stijl. Deze wijn is gemaakt van 100% Viognier en de druiven zijn gedeeltelijk met de hand geplukt en gedeeltelijk 's nachts machinaal om oxidatie te voorkomen. 15% van de wijn ondergaat een malolactische fermentatie in eikenvaten waar hij 3 maanden veroudert. De andere 85% alleen in RVS. Intens strogeel, met een rijp parfum van witte perzik, appelbloesem en tropische ananas. In de smaak ook veel perziken, abrikozen en peren, mollig maar met voldoende fraîcheur in de afdronk. Een wijn om gul te drinken en niet te koud te serveren.

Wijn & Spijs

De Paul Mas Estate Viognier is heerlijk bij zeevruchten en visgerechten, curry, wit vlees, blauwe kazen, taarten en fruit desserts.

Afkomstig uit Frankrijk

De Paul Mas wijnen en dus ook deze Paul Mas Estate Viognier is afkomstig uit Frankrijk, uit de regio Zuid-Frankrijk. De wijn in Frankrijk zorgt maar liefst voor 17% van de totale wijnbouw in de wereld. Frankrijk verbouwd om en nabij de 46 miljoen hectoliter aan wijn per jaar, met “slechts” 800.000 hectare aan wijngaarden is dat een zeer knappe opbrengst. De wijn in Frankrijk wordt verbouwd in een aantal wijnstreken, voorbeelden hiervan zijn de Rhone, Elzas, Bordeaux, Bourgogne, Provence, etc. Als u een wijnkenner bent, bent u vast en zeker bekend met deze wijnstreken. Met zoveel wijnbouw kun je je voorstellen dat er ook veel druiven soorten zijn in Frankrijk. Dat is helemaal waar, de druiven die worden verbouwd zijn o.a. Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Muscadelle, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Pinot Noir en nog veel meer.