Oude Kaap Klassiek Wit

De Oude Kaap Klassiek Wit is lichtgeel met groene reflecties. Een fruitig bouquet met een florale toets. In de mond een zeer verfrissende en rijke wijn, met hints van tropisch fruit. Deze prachtige gangbare witte wijn bestaat uit verschillende druivensoorten: Colombard, Chenin Blanc en Sauvignon Blanc.
  • Droog & Fruitig
  • Jaar: 2020
€ 4,50
Naam:
Oude Kaap Klassiek Wit
Land van herkomst
Zuid-Afrika
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Sauvignon Blanc , Colombard , Chenin Blanc
Smaakprofiel
Droog & Fruitig
Jaar
2020

Oude Kaap Klassiek Wit

De Oude Kaap Klassiek Wit is lichtgeel met groene reflecties. Een fruitig bouquet met een florale toets. In de mond een zeer verfrissende en rijke wijn, met hints van tropisch fruit. De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei, waar, sinds 1693, de steile 'Groot Drakenstijn' bergen een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwaliteitswijnen. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie en innovatie zijn de speerpunten van Oude Kaap en deze erfenis leeft nu voort in de nieuwe generatie wijnmakers in deze krachtige Estate.

Voor de wijnen van Oude Kaap wordt het beste fruit van de regio gekozen en men realiseert zich dat de essentie van een goede wijn de kwaliteit van het fruit is. Door middel van een strenge selectie van de druiven en intensief contact met de wijnboeren, bepalen de wijnmakers in deze Estate welke vaten gekozen worden voor Oude Kaap. Deze prachtige gangbare witte wijn bestaat uit verschillende druivensoorten: Colombard, Chenin Blanc en Sauvignon Blanc.

Afkomstig uit Zuid-Afrika

De Oude Kaap Klassiek Wit is afkomstig uit Zuid-Afrika, namelijk uit de regio West-Kaap. Het totale grond aan wijnbouw in Zuid-Afrika ligt rond de 118.000 hectare en groeit nog steeds. Dit komt overeen met een wijnland als Duitsland. Er wordt 9 miljoen hectoliter wijn geproduceerd. Met dit indrukwekkende getal zijn zij momenteel de nummer 8 wijnproducent ter wereld. Ze leveren 3,1% van de totale wijnproductie in de hele wereld. Wat natuurlijk een indrukwekkend getal is. De meeste wijnbouw vindt plaats in West-Kaap en Noord-Kaap maar ook Karoo is een populair gebied voor wijnbouw. De druivenrassen die worden verbouwd in Zuid-Afrika zijn Chenin Blanc, Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Pinotage.

Wijn en Spijs

De Oude Kaap Klassiek Wit is de perfecte wijn voor alledag of in combinatie met salades en zeevruchten.

Andere Oude Kaap wijnen

Naast de Oude Kaap Klassiek Wit maakt Oude Kaap nog andere wijnen en dat zijn de Oude Kaap Klassiek Rood, Oude Kaap Reserve Shiraz, Oude Kaap Moscato, Oude Kaap Chenin Blanc en de Oude Kaap Reserve Chardonnay.