Oude Kaap Chenin Blanc

De Oude Kaap Chenin Blanc is gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven. Heerlijke licht aromatische, sappige en verkwikkend frisse wijn, die uitblinkt door zijn fruitige karakter. Zowel in de neus als in de afdronk komen vooral aroma's naar voren van meloen, ananas en citrus fruit. Heerlijke dorstlesser op het terras en een vriendelijke begeleider van een lichte lunch of maaltijd. Ook uitstekend te combineren met kip, vis en salades.
  • Fris & Kruidig
  • Jaar: 2020
€ 4,50
Naam:
Oude Kaap Chenin Blanc
Land van herkomst
Zuid-Afrika
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Chenin Blanc
Smaakprofiel
Fris & Kruidig
Jaar
2020

Oude Kaap Chenin Blanc

De Oude Kaap Chenin Blanc wordt gekenmerkt als een heerlijke licht aromatische, sappige en verkwikkend frisse wijn, die uitblinkt door zijn fruitige karakter. Zowel in de neus als in de afdronk komen vooral aroma's naar voren van meloen, ananas en citrus fruit. De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei, waar, sinds 1693, de steile 'Groot Drakenstijn' bergen een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwaliteitswijnen. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie en innovatie zijn de speerpunten van Oude Kaap en deze erfenis leeft nu voort in de nieuwe generatie wijnmakers in deze krachtige Estate.

Voor de wijnen van Oude Kaap wordt het beste fruit van de regio gekozen en men realiseert zich dat de essentie van een goede wijn de kwaliteit van het fruit is. Door middel van een strenge selectie van de druiven en intensief contact met de wijnboeren, bepalen de wijnmakers in deze Estate welke vaten gekozen worden voor Oude Kaap. Deze prachtige witte wijn is gemaakt van 100% Chenin Blanc druiven.

Afkomstig uit Zuid-Afrika

De Oude Kaap Chenin Blanc is afkomstig uit Zuid-Afrika, namelijk uit de regio West-Kaap. Het totale grond aan wijnbouw in Zuid-Afrika ligt rond de 118.000 hectare en groeit nog steeds. Dit komt overeen met een wijnland als Duitsland. Er wordt 9 miljoen hectoliter wijn geproduceerd. Met dit indrukwekkende getal zijn zij momenteel de nummer 8 wijnproducent ter wereld. Ze leveren 3,1% van de totale wijnproductie in de hele wereld. Wat natuurlijk een indrukwekkend getal is. De meeste wijnbouw vindt plaats in West-Kaap en Noord-Kaap maar ook Karoo is een populair gebied voor wijnbouw. De druivenrassen die worden verbouwd in Zuid-Afrika zijn Chenin Blanc, Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Pinotage.

Wijn en Spijs

Heerlijke dorstlesser op het terras en een vriendelijke begeleider van een lichte lunch of maaltijd. Ook uitstekend te combineren met kip, vis en salades.

Andere Oude Kaap wijnen

Naast de Oude Kaap Chenin Blanc maakt Oude Kaap nog andere wijnen en dat zijn de Oude Kaap Klassiek Wit, Oude Kaap Reserve Shiraz, Oude Kaap Moscato, Oude Kaap Klassiek Rood en de Oude Kaap Reserve Chardonnay.