Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie'

Deze Arneis druif maakt de top witte wijnen van de Piemonte. Het geeft heerlijke frisse elegante wijnen. Zo laag in zuren en zo zacht, echt een genot. Heerlijk fruit aroma's als perzik en meloen. Dit is wijn drinken op niveau! Je proeft de aandacht van de wijnmaker door de subtiele finesse die deze wijn biedt.
  • Vol & Fris
  • Jaar: 2019
€ 15,98
Naam:
Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie'
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Arneis
Smaakprofiel
Vol & Fris
Jaar
2019

Marrone Langhe Arneis ‘Tre Fie’

De Marrone Langhe Arneis Tre Fie is wijn drinken op hoog niveau. Marrone heeft wijnexpert Donato Lanati bij de vinificatie van de wijnen betrokken. En zo dus flink geïnvesteerd in het niveau van de wijnen. En dat proef je! Wie in Piemonte komt, moet Arneis gedronken hebben. De Marrone Langhe Arneis Tre Fie is zo zacht, elegant en veelzijdig. Weinig zuren, maar wel een hele volle knisperende aanzet van perzik en peer. De afdronk is lang en intens.

De Arneis druif is een autochtone druif die steeds populairder wordt in Nederland. Het is ook het paradepaardje en visitekaartje van de Piëmontese witte wijnen. Het karakter is fruitig, elegant en veelzijdig. Arneis is knisperend fris met tonen van perzik en een karakteristiek aantrekkelijk bittertje aan het eind. De Marrone Langhe Arneis Tre Fie (drie dochters) versie van de Arneis heeft voor enkele maanden dagelijkse batonnage gekregen (het doorroeren van de vaten zodat de ‘droesem’ goed mengt met het sap). Een top Arneis!!

Wijn & Spijs

De Marrone Langhe Arneis Tre Fie wijn is heerlijk te combineren met wit vis, lichte kazen en bijvoorbeeld bij een salade met Balsamico dressing.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Langhe Arneis Tre Fie maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone Barolo DOCG, Marrone DOC Langhe Nebbiolo, Marrone DOC Langhe Barbera d'Alba Carlot, Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis', Marrone Barbaresco DOCG en de Marrone Gavi DOCG.