Marrone Gavi DOCG

Gavi de magische wijn van de Cortese druif. De Cortese wordt veelal gebruikt in combinatie met andere druiven. Maar als hij groeit binnen de Gavi DOCG dan wordt het een opeens een bijzonder elegante wijn waarin de verfijnde breekbaarheid te proeven is. Je gaat hem bijna voorzichtig drinken om er extra van te genieten. Zacht, elegant, iets van passievrucht en fijne appel en bitters, nootje in de nasmaak. Heerlijke lunchwijn en aperitiefwijn.
  • Zacht & Elegant
  • Jaar: 2018
€ 15,98
Naam:
Marrone Gavi DOCG
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Cortese
Smaakprofiel
Zacht & Elegant
Jaar
2018

Marrone Gavi

Marrone Gavi is de magische wijn van de Cortese druif. De Cortese wordt veelal gebruikt in combinatie met andere druiven. Maar als hij groeit binnen de Gavi DOCG dan wordt het een opeens een bijzonder elegante wijn waarin de verfijnde breekbaarheid te proeven is. Je gaat hem bijna voorzichtig drinken om er extra van te genieten. De Marrone Gavi is zacht, elegant, iets van passievrucht en fijne appel en bitters, nootje in de nasmaak. Heerlijke lunchwijn en aperitiefwijn.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Gavi maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone DOC Langhe Barbera d’Alba ‘Carlot’, Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie', Marrone DOC Langhe Nebbiolo, Marrone Barbaresco DOCG', Marrone Barolo DOCG en de Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis'.