I Muri Bianco

Deze I Muri Bianco is strogeel met gouden toppen. In de neus een intense, aanhoudende fruitige geur met hints van rijp geel fruit. In de mond een frisse aangename wijn die goed in balans is, met een lange finish. De druiven voor deze Bianco komen van 15 tot 30 jaar oude wijnranken. De grond is erg ijzer- en kalkrijk en de onderlaag poreus, waardoor er een goede afwatering is. Deze wijn wordt van verschillende druivensoorten gemaakt: Malvasia Bianca, Chardonnay en Verdeca. Na de oogst worden de druiven zacht geperst waarna de most vergist in stalen tanks en uiteindelijk nog 2-3 maanden rust op het bezinksel.
  • Fris & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 6,50
Naam:
I Muri Bianco
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Chardonnay , Malvasia , Verdeca
Smaakprofiel
Fris & Fruitig
Jaar
2019

I Muri Bianco

Deze I Muri Bianco is strogeel met gouden toppen. In de neus een intense, aanhoudende fruitige geur met hints van rijp geel fruit. In de mond een frisse aangename wijn die goed in balans is, met een lange finish. De druiven voor deze Bianco komen van 15 tot 30 jaar oude wijnranken.

Binnen de hak van de laars, waar Puglia zich bevindt, is de invloed van de zee heel dominant op de ontwikkeling van de druif. De Puglia regio is heel warm, daarbij wordt er steeds meer waarde gehecht aan kwaliteit in plaats van kwantiteit. De grond is erg ijzer- en kalkrijk en de onderlaag poreus, waardoor er een goede afwatering is. Deze wijn wordt van verschillende druivensoorten gemaakt: 33% Malvasia Bianca, 33% Chardonnay en 33% Verdeca. Na de oogst worden de druiven zacht geperst waarna de most vergist in stalen tanks en uiteindelijk nog 2-3 maanden rust op het bezinksel.

Wijn en Spijs

De I Muri Bianco is heerlijk bij voorgerechten en vissoep, zachte kaas en pasta met lichte sauzen.

Producent I Muri Bianco

De I Muri komt uit Puglia Italië, dat ligt in de hak van de laars. De wijnproducent van de I Muri is ervan overtuigd dat aandacht voor elk detail het verschil maakt in de kwaliteit van een wijn. De druiven worden daarom vroeg in de ochtend handmatig geoogst om de beste kwaliteit te garanderen. De druiven worden vervolgens naar de kelder gebracht waar ze beginnen en eindigen met hun vinificatieproces. Waar ze onder toeziend oog van de deskundige wijnmakers hun reis naar de fles afleggen.

Andere wijnen I Muri

Naast de I Muri Negroamaro maakt wijnhuis I Muri ook andere wijnen. Bekijk de I Muri Primitivo en de I Muri Negroamaro.