Gotica Badajo Verdejo

Met trots kunnen wij u de Badajo Verdejo van Bodega Gotica Rueda presenteren. Fris karakter, gulle wijn, beetje citrus, kruidige afdronk. Mooi als aperitief maar zoals de Spanjaarden hem combineren, heerlijk bij visgerechten, tapas en zomer salades. Fantastische uitdagende kwaliteit.

Ook verkrijgbaar als doos aanbieding!
  • Fris & Kruidig
  • Jaar: 2020
€ 6,98
Naam:
Gotica Badajo Verdejo
Land van herkomst
Spanje
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Verdejo
Smaakprofiel
Fris & Kruidig
Jaar
2020

Badajo Verdejo

Deze Badajo Verdejo uit Noord Spanje is heel populair tijdens de lente en zomermaanden in Nederland. Door de aangename frisheid is de wijn bij uitstek geschikt als terras wijn. Deze Verdejo heeft Citrus, kruid en een aangename ronde afdronk. De Rueda is zo populair tijdens de zomermaanden door de aangename frisheid van de wijn. Hierdoor is het de terraswijn bij uitstek. Fris met indrukken van citrusfruit, melisse kruid en aangename ronding.

Afkomstig uit Spanje

De wijnen van Gotica Rueda, en dus ook deze Badajo Verdejo, zijn afkomstig uit Spanje. De druiven worden verbouwd in het gebied Rueda. Het totale oppervlak aan wijnbouw grond omvat ongeveer 1 miljoen hectare en groeit nog steeds. Met zo veel hectare aan wijn grond is de opbrengst relatief laag, de opbrengst is namelijk 38 miljoen hectoliter wijn per jaar. Spanje kent heel veel wijn gebieden, waaronder de bekende als La Rioja, La Mancha, Rueda, Navarra, Valencia en Alicante. In deze gebieden worden de wijndruiven verbouwd. Enkele voorbeelden van de wijndruiven zijn de Tempranillo, Verdejo, Albarino en Airen.

Rueda Gebied

Rueda ligt in de provincie Castilla y Léon, in de buurt van de stad Valladolid. Het ligt op de Spaanse hoogvlakte. Door het gebied stroomt de rivier de Duero, die via Portugal in de Atlantische Oceaan uitmondt. Spanje staat van oudsher bekend als land van de rode wijnen, maar Rueda vestigd juist zijn naam met frisse, fruitige wijnen zoals de Badajo Verdejo. Rueda is een gebied van extreme weersomstandigheden. De zomers zijn kort, droog en heet en de winters lang en ijzig koud. Temperaturen dalen er tot min 10 graden celsius, maar de gevoelstemperatuur ligt soms veel lager door de koude wind die over de hoogvlakte raast.

Andere Gotica Rueda wijnen

Naast de Badajo Verdejo maakt Gotica Rueda nog andere wijnen en dat is onder andere de Gotica Cimbalo Rosado Rosé.