Eylo Rueda

In het Rueda gebied heeft de Verdejo druif een zeer belangrijke plaats verworven. Voorheen werden hier geoxideerde sherry-achtige wijnen gemaakt. De ze wijn bestaat uit 85% Verdejo en 15% Viura. Straalt mediumgeel in ons glas. Grassig geparfumeerd met pas gesnoeide buxus, venkel en grapefruit. Ook in de mond is het een lekker sappige en kruidige wijn, met genereuze impressies van limoen en appel in de finale.
  • Vol & Kruidig
  • Jaar: 2019
€ 7,98
Naam:
Eylo Rueda
Land van herkomst
Spanje
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Verdejo , Viura
Smaakprofiel
Vol & Kruidig
Jaar
2019

Eylo Rueda Verdejo

De Eylo Rueda Verdejo is mediumgeel in het glas. In de neus grassig en geparfumeerd, met pas gesnoeide buxus, venkel en grapefruit. Ook in de mond in het een lekker sappige en kruidige wijn, met genereuze impressies van limoen en appel in de finale. Combineer deze wijn met gebakken of gegrilde vis, kreeft, langoustines en geitenkaasjes.

Afkomstig uit Spanje

De wijnen van Bodegas Eylo, en dus ook deze Verdejo, zijn afkomstig uit Spanje. De druiven worden verbouwd in het gebied Rueda. Het totale oppervlak aan wijnbouw grond omvat ongeveer 1 miljoen hectare en groeit nog steeds. Met zo veel hectare aan wijn grond is de opbrengst relatief laag, de opbrengst is namelijk 38 miljoen hectoliter wijn per jaar. Spanje kent heel veel wijn gebieden, waaronder de bekende als La Rioja, La Mancha, Rueda, Navarra, Valencia en Alicante. In deze gebieden worden de wijndruiven verbouwd. Enkele voorbeelden van de wijndruiven zijn de Tempranillo, Verdejo, Albarino en Airen.