Bon Courage Chardonnay Unwooded

De Bon Courage Chardonnay Unwooded heeft heerlijke tropische aroma's van rijpe guave en meloen. In de mond is het een wijn vol smaak van citrus en limoen. Het resultaat is een uiterst zachte wijn die rijp en vol van smaak is.
  • Vol & Zacht
  • Jaar: 2020
€ 7,98
Naam:
Bon Courage Chardonnay Unwooded
Land van herkomst
Zuid-Afrika
Categorie:
Witte wijn
Druiven:
Chardonnay
Smaakprofiel
Vol & Zacht
Jaar
2020

Bon Courage Chardonnay Unwooded

De Bon Courage Chardonnay Unwooded heeft heerlijke tropische aroma's van rijpe guave en meloen. In de mond is het een wijn vol smaak van citrus en limoen. Het resultaat is een uiterst zachte wijn die rijp en vol van smaak is. De druiven weken 6 - 7 uur op de schillen, fantastisch. Na de gisting rijpt de wijn 'sur lie' waarna hij gefilterd en gebotteld wordt. 'Sur lie' betekend dat de wijn rijp wordt op de gist.

Afkomstig uit Zuid-Afrika

De Bon Courage Chardonnay Unwooded is afkomstig uit Zuid-Afrika, namelijk uit de regio West-Kaap. Het totale grond aan wijnbouw in Zuid-Afrika ligt rond de 118.000 hectare en groeit nog steeds. Dit komt overeen met een wijnland als Duitsland. Er wordt 9 miljoen hectoliter wijn geproduceerd. Met dit indrukwekkende getal zijn zij momenteel de nummer 8 wijnproducent ter wereld. Ze leveren 3,1% van de totale wijnproductie in de hele wereld. Wat natuurlijk een indrukwekkend getal is. De meeste wijnbouw vindt plaats in West-Kaap en Noord-Kaap maar ook Karoo is een populair gebied voor wijnbouw. De druivenrassen die worden verbouwd in Zuid-Afrika zijn Chenin Blanc, Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Pinotage.

Wijn en Spijs

De Bon Courage Chardonnay Unwooded kan heerlijk gecombineerd worden met vis, gefrituurde inktvisringen, kiprollade en geroosterd varken met appelsaus.

Andere Bon Courage wijnen

Naast de Bon Courage Chardonnay Unwooded maakt Bon Courage nog andere wijnen en dat zijn de Bon Courage Sauvignon Blanc , Bon Courage Colombard Chardonnay, Bon Courage Chardonnay Cuvee Prestige, Bon Courage Cabernet Sauvignon, Bon Courage Shiraz "The Pepper Tree" en de Bon Courage Pinotage.