Cielo Pinot Grigio Blush Rose

Cielo Pinot Grigio Blush Rose krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse Pinot Grigio druif. De druiven worden zacht geperst en de vergisting vindt koud plaats om de fruitige aroma's te behouden. Deze Cielo Pinot Grigio Blush Rose heeft een zachte poeder roze kleur. In de elegante neus komen veel fruitaroma's naar voren. Op het palet is het een delicate wijn met veel fruit en een aanhoudende finish. Heerlijke wijn om 'gewoon zo' te drinken. Wanneer je deze wijn schenkt op je feestje of bij je visite heb je gegarandeerd succes. Kortom de Cielo Rose is een echte allemansvriend!
  • Fris & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 5,50
Helaas uitverkocht
Naam:
Cielo Pinot Grigio Blush Rose
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rosé
Druiven:
Pinot Grigio
Smaakprofiel
Fris & Fruitig
Jaar
2019

Cielo Pinot Grigio Blush Rose

De Cielo Pinot Grigio Blush Rose krijgt zijn aantrekkelijke kleur van de roze/licht paarse Pinot Grigio druif. De druiven worden zacht geperst en de vergisting vindt koud plaats om de fruitige aroma's te behouden. Deze Cielo Rose Pinot Grigio Blush heeft een zachte poeder roze kleur. In de elegante neus komen veel fruitaroma's naar voren. Op het palet is het een delicate wijn met veel fruit en een aanhoudende finish. De aanbevolen temperatuur om deze wijn te drinken ligt tussen 8°C-10°C.

Heerlijke wijn om 'gewoon zo' te drinken. Wanneer je deze wijn schenkt op je feestje of bij je visite heb je gegarandeerd succes. De zachte roze kleur maakt het een speciale Rosé die bijna iedereen alleen al prachtig eruit vindt zien. Daarnaast is de smaak met veel fruit geschikt voor bijna iedere gelegenheid.

Afkomstig uit Italië

De Cielo Pinot Grigio Blush Rose is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn en Spijs

Deze Cielo Pinot Grigio Blush Rose wijn is uitstekend als aperitief en met lichte maaltijden. Deze Rose is vooral lekker om 'gewoon zo' te drinken.

Andere Cielo wijnen

Naast de Cielo Pinot Grigio Blush Rose maakt Cielo nog een andere wijn en dat is de Pinot Grigio.
cielo-pinot-grigio-blush-rose-close-up