Calusari Pinot Grigio Rosé

Calusari Pinot Grigio Rosé is verrassend fris, lichte kruidigheid gecombineerd met rijp, lichtzoet fruit. Heerlijk!
  • Fris & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 5,50
Naam:
Calusari Pinot Grigio Rosé
Land van herkomst
Roemenië
Categorie:
Rosé
Druiven:
Pinot Grigio
Smaakprofiel
Fris & Fruitig
Jaar
2019

Calusari Pinot Grigio Rose

Calusari Pinot Grigio Rose uit Roemenië. Deze Rosé is verrassend fris, lichte kruidigheid gecombineerd met rijp, lichtzoet fruit. Heerlijk!

Hoe komt de Pinot Grigio Rose aan zijn kleur? Dat komt omdat Pinot Grigio een grijze druif is, "Grigio" vrij vertaald uit het Italiaans betekend dan ook "Grijs". Waar bij de witte Pinot Grigio's de most wordt gescheiden van de wijn, wordt dit bij de Pinot Grigio Rose nog even meegegist. Niet te lang! Want dan wordt de Rose steeds donkerder, waar juist de vraag naar lichtere Rose's nu toeneemt.

Wijnland Roemenië

Roemenië nieuw wijnland? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze namen nieuwe technologie en werklust mee dat vandaag de dag nog steeds aan de basis staat van het succes van het wijnhuis van de Calusari Pinot Grigio Rose, Cramele Recas. De wijngaarden, 600 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. Hierdoor worden de wijnen van Cramele Recas wereldwijd geroemd om zijn uitstekende prijs kwaliteit verhouding!

Andere Calusari wijnen

De Calusari serie bestaat niet alleen uit deze heerlijke Calusari Pinot Grigio Rose, maar ook uit de Calusari Pinot Grigio én Calusari Pinot Noir.

Calusari Pinot Grigio Rose Aanbieding!

Wij hebben een speciale dooskorting op de Calusari wijnen. Bij de aankoop van 6 flessen Calusari Pinot Grigio Rosé krijgt u van ons een half flesje gratis! De doosaanbieding is HIER te bestellen.
calusari-pinot-grigio-rose-close-up