AIX Rosé

Aix rose is een rosé die een mooie zalmroze kleur heeft, de wijn is qua smaak perfect in balans met tonen van watermeloen, aardbei en bloemen en een mooie frisheid met een licht kruidje. Een wijn die je absoluut een keer geprobeerd moet hebben. De wijn biedt een ware smaaksensatie waarbij je jezelf echt even in het zonnige Provence van Frankrijk waant.
  • Fruitig & Elegant
  • Jaar: None
€ 15,98
Naam:
AIX Rosé
Land van herkomst
Frankrijk
Categorie:
Rosé
Druiven:
Syrah , Shiraz , Grenache , Cinsault
Smaakprofiel
Fruitig & Elegant
Jaar
None

AIX Rose

Aix rose is een rosé die een mooie zalmroze kleur heeft, de wijn is qua smaak perfect in balans met tonen van watermeloen, aardbei en bloemen en een mooie frisheid met een licht kruidje. Een wijn die je absoluut een keer geprobeerd moet hebben. De wijn biedt een ware smaaksensatie waarbij je jezelf echt even in het zonnige Provence-gebied van Frankrijk waant.

Provence

De AIX Rose komt, zoals eerder genoemd, uit het Provence gebied. Dit gebied staat bekend om zijn ontzettend mooie Rosé's. Ongeveer een uur rijden van de historische stad AIX-en-Provence ligt het wijnhuis Maison Saint AIX. Dit wijnhuis is 135 jaar oud en heeft deze prachtige Rose gemaakt. Zij zeggen dat het geheim van de AIX Rose passie, talent en toewijding is. Die passie zit er bij de Fransen wel in.

Prijzen

De AIX Rose is al verschillende jaren en bij verschillende wijnjury's in de prijzen gevallen. Keer op keer wordt deze Rosé geroemd om zijn kwaliteit. Gouden medailles en top-recencies komt deze Rosé niet te kort.

Afkomstig uit Frankrijk

De AIX Rose is afkomstig uit Frankrijk, uit de regio Provence. De wijn in Frankrijk zorgt maar liefst voor 17% van de totale wijnbouw in de wereld. Frankrijk verbouwd om en nabij de 46 miljoen hectoliter aan wijn per jaar, met "slechts" 800.000 hectare aan wijngaarden is dat een zeer knappe opbrengst. De wijn in Frankrijk wordt verbouwd in een aantal wijnstreken, voorbeelden hiervan zijn de Rhone, Elzas, Bordeaux, Bourgogne, Provence, etc. Als u een wijnkenner bent, bent u vast en zeker bekend met deze wijnstreken. Met zoveel wijnbouw kun je je voorstellen dat er ook veel druiven soorten zijn in Frankrijk. Dat is helemaal waar, de druiven die worden verbouwd zijn o.a. Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Muscadelle, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Pinot Noir en nog veel meer.