Zenato Ripassa Della Valpolicella

De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen. Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt. De wijn is een blend van Corvina, Rondinella en Oseleta. Een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante neus van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Een verbluffend lekker glas!
  • Vol & Aromatisch
  • Jaar: 2016
€ 17,98
Naam:
Zenato Ripassa Della Valpolicella
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Corvina , Rondinella , Oseleta
Smaakprofiel
Vol & Aromatisch
Jaar
2016

Beschrijving Zenato Ripassa

De Zenato Ripassa heeft een mooie, diepe robijnrode kleur en een intense en elegante neus van pruimen, mokka, gekonfijte vijgen, zoete specerijen en een vleugje cacao. Mooie balans en fluweelzacht met een mooie structuur. Een verbluffend lekker glas! De Ripassa is het kleine broertje van het vlaggenschip van de streek, de Amarone. Men bedacht dit concept toen door de grote vraag naar Amarone de prijzen van deze wijn de pan uit rezen.

Amarone krijgt zijn enorme concentratie door de druiven te laten indrogen. Voor Ripassa gebruikt men een deel van deze most en een deel vers geoogste 'gewone' Valpolicella, dit laat men dan samen opnieuw vergisten waarna de wijn nog 18 tot 24 maanden op houten vaten verder rijpt.  De wijn is een blend van ongeveer 85% Corvina, 10% Rondinella en 5% Oseleta.

Afkomstig uit Italië

De Zenato Ripassa is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn & Spijs

De Zenato Ripassa is heerlijk bij wildgerechten, gegrild en gebraad vlees, salami en gerijpte kazen.

Wijnhuis Zenato

Het verhaal van Zenato begon allemaal in 1960 toen Sergio Zenato, gedreven en ambitieus, nieuwe technieken op het gebied van wijnproduceren ging proberen. Hij investeerde in inheemse wijnstokken om op die manier wijnen van de hoogste kwaliteit te verkrijgen. Tegenwoordig zetten zijn vrouw Carla, samen met hun kinderen Alberto en Nadia, Sergio’s onderneming voort met hetzelfde enthousiasme en toewijding. Zij maken de wijnen een begrip in meer dan 60 landen in de wereld. Op deze manier blijft de ziel van Lugana en het hart van Valpolicella hun grenzen verleggen.