Zabu Nero d'Avola

De Zabu Nero d'Avola is robijnrood van kleur met enkele paarse tonen. In de neus een expressie van donker fruit, kersen en bosbessen en een zekere kruidigheid. Een mondvullende, soepele, zachte wijn vol donker fruit. Zachte, aangename tannine houden deze wijn goed in balans. De afdronk is aangenaam lang en sappig.
  • Soepel & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 5,98
Naam:
Zabu Nero d'Avola
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Nero d'Avola
Smaakprofiel
Soepel & Fruitig
Jaar
2019

Beschrijving Zabu Nero d' Avola

De Zabu Nero d' Avola is robijnrood van kleur met enkele paarse tonen. Het bouquet heeft een expressie van zwart fruit, kersen, balsamico en florale hints. Een warme, aanhoudende wijn met een aangename en sappige afdronk. Deze mooie rode wijn bestaat uit 100% Nero d'Avola druiven. De druiven worden licht geperst om groene tannine te vermijden. De maceratie vindt plaats bij gecontroleerde temperatuur gedurende 10-12 dagen en de wijn rijpt in roestvrijstalen tanks.

Afkomstig uit Italië

De Zabu Nero d' Avola is afkomstig uit Italië, uit de regio Sicilië. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn & Spijs

De Zabu Nero d' Avola is heerlijk in combinatie met barbecue gerechten, gebraden vlees en gekruide kazen.

Andere Zabu wijnen

Naast de Zabu Nero d' Avola maakt Zabu nog andere wijnen en dat zijn de Zabu Syrah en de Zabu Grillo.

Farnese Vini

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in een paar jaar, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië met een productie van bijna 13 miljoen flessen.