Paul Mas Merlot

De Paul Mas Merlot is paars/rood van kleur, in de geur veel donker fruit: pruimen en zwarte bessen naast de kruidige indrukken. Volle, soepele smaak, zachte tannine en een lichte vanille toets, dankzij uitgekiende houtrijping. Lange, elegante afdronk. Deze wijn is gemaakt van 100% Merlot. 20% van de blend rijpt gedurende vier maanden in Amerikaans eikenvaten en de rest in andere vaten (beklede cementvaten of RVS tanks).
  • Soepel & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 6,50
Naam:
Paul Mas Merlot
Land van herkomst
Frankrijk
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Merlot
Smaakprofiel
Soepel & Fruitig
Jaar
2019

Paul Mas Merlot

De Paul Mas Merlot VdP is paars/rood van kleur, in de geur veel donker fruit: pruimen en zwarte bessen naast de kruidige indrukken. Volle, soepele smaak, zachte tannine en een lichte vanille toets, dankzij uitgekiende houtrijping. Lange, elegante afdronk. De druiven worden geselecteerd uit de Hérault en Uzès vallei, twee regio's met een mediterraan klimaat, om zachte tannines en ronde wijnen te verkrijgen. De druiven worden 's nachts machinaal geoogst. De Paul Mas Merlot is gemaakt van 100% Merlot. 20% van de blend rijpt gedurende vier maanden in Amerikaans eikenvaten en de rest in andere vaten (beklede cementvaten of RVS tanks).

Afkomstig uit Frankrijk

De Paul Mas wijnen en dus ook deze Paul Mas Merlot zijn afkomstig uit Frankrijk, uit de regio Zuid-Frankrijk. De wijn in Frankrijk zorgt maar liefst voor 17% van de totale wijnbouw in de wereld. Frankrijk verbouwd om en nabij de 46 miljoen hectoliter aan wijn per jaar, met “slechts” 800.000 hectare aan wijngaarden is dat een zeer knappe opbrengst. De wijn in Frankrijk wordt verbouwd in een aantal wijnstreken, voorbeelden hiervan zijn de Rhone, Elzas, Bordeaux, Bourgogne, Provence, etc. Als u een wijnkenner bent, bent u vast en zeker bekend met deze wijnstreken. Met zoveel wijnbouw kun je je voorstellen dat er ook veel druiven soorten zijn in Frankrijk. Dat is helemaal waar, de druiven die worden verbouwd zijn o.a. Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Muscadelle, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Malbec, Pinot Noir en nog veel meer.

Wijn en Spijs

De Paul Mas Merlot is heerlijk met worstjes, lam, kalfsvlees (gegrild of stoofpotjes) en zachte tot medium harde kazen.

Paul Mas Wijnhuis

De overgrootvader van Jean-Claude Mas, Auguste Mas, kocht de eerste wijngaard van de familie in 1892, toen hij 9 hectare in de buurt van Montagnac verwierf. Het bedrijf bleef groeien. In 1987 gaf Paul Mas 35 hectare aan zijn zoon, Jean-Claude, die drie jaar later Domaines Paul Mas creëert.

De filosofie van 'Les Domaines Paul Mas' is er op gericht de typiciteit van bodem en druivenras te behouden, en tegelijkertijd een wijn te presenteren die aansluit bij wat de consument vandaag de dag vraagt: veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Alle wijnen worden gemaakt door Michel Mas, in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangetrokken voor het vinifiëren van de witte wijnen. Als Australische wijnmaker heeft hij ruime ervaring in het maken van frisse witte wijn in een warm, zeg maar gerust heet klimaat.