Oude Kaap Klassiek Rood

De Oude Kaap Klassiek Rood is een jonge en zeer fruitige rode wijn, die al jarenlang een groot succes is vooral vanwege zijn fruitige en eenvoudige drinkgemak. Een wijn die eigenlijk iedereen lekker vindt. Het rode kersenfruit van druiven zoals de Cinsault, Cabernet en de Merlot springt naar voren. Aangevuld met een klein percentage Cabernet Sauvignon om deze wijn net wat meer ruggengraat mee te geven.
  • Droog & Fruitig
  • Jaar: 2020
€ 4,50
Naam:
Oude Kaap Klassiek Rood
Land van herkomst
Zuid-Afrika
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Cabernet Sauvignon , Cinsault , Merlot
Smaakprofiel
Droog & Fruitig
Jaar
2020

Oude Kaap Klassiek Rood

De Oude Kaap Klassiek Rood is een jonge en zeer fruitige rode wijn, die al jarenlang een groot succes is vooral vanwege zijn fruitige en eenvoudige drinkgemak. Een wijn die eigenlijk iedereen lekker vindt. Het rode kersenfruit van druiven zoals de Cinsault, Ruby/Cabernet en de Merlot springt naar voren. Aangevuld met een klein percentage Cabernet Sauvignon om deze wijn net wat meer ruggengraat mee te geven.

De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de prachtige Franschhoek vallei, waar, sinds 1693, de steile 'Groot Drakenstijn' bergen een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwaliteitswijnen. Vastberadenheid, doorzettingsvermogen, passie en innovatie zijn de speerpunten van Oude Kaap en deze erfenis leeft nu voort in de nieuwe generatie wijnmakers in deze krachtige Estate. Voor de wijnen van Oude Kaap wordt het beste fruit van de regio gekozen en men realiseert zich dat de essentie van een goede wijn de kwaliteit van het fruit is. Door middel van een strenge selectie van de druiven en intensief contact met de wijnboeren, bepalen de wijnmakers in deze Estate welke vaten gekozen worden voor Oude Kaap.

Afkomstig uit Zuid-Afrika

De Oude Kaap Klassiek Rood is afkomstig uit Zuid-Afrika, namelijk uit de regio West-Kaap. Het totale grond aan wijnbouw in Zuid-Afrika ligt rond de 118.000 hectare en groeit nog steeds. Dit komt overeen met een wijnland als Duitsland. Er wordt 9 miljoen hectoliter wijn geproduceerd. Met dit indrukwekkende getal zijn zij momenteel de nummer 8 wijnproducent ter wereld. Ze leveren 3,1% van de totale wijnproductie in de hele wereld. Wat natuurlijk een indrukwekkend getal is. De meeste wijnbouw vindt plaats in West-Kaap en Noord-Kaap maar ook Karoo is een populair gebied voor wijnbouw. De druivenrassen die worden verbouwd in Zuid-Afrika zijn Chenin Blanc, Chardonnay, Colombard, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Pinotage.

Wijn en Spijs

De Oude Kaap Klassiek Rood is heerlijk om te combineren met pasta, pizza en BBQ gerechten.

Andere Oude Kaap wijnen

Naast de Oude Kaap Klassiek Rood maakt Oude Kaap nog andere wijnen en dat zijn de Oude Kaap Klassiek Wit, Oude Kaap Reserve Shiraz, Oude Kaap Moscato, Oude Kaap Chenin Blanc en de Oude Kaap Reserve Chardonnay.