Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis'

De Marrone Nebbiolo d’Alba Superiore ‘Agrestis’ is een zogenoemde ‘baby’ Barolo. Een beetje vreemde benaming die gebruikt wordt om de wijnen met dezelfde druif, uit een nabijgelegen gebied van grote wijnen aan te duiden. De druiven van deze wijnen liggen dan vlak buiten de wettelijke grenzen (in dit geval van de Barolo) om de hoogste naam te mogen dragen. Ingewikkeld, ja want deze ‘baby’ Barolo is naar onze mening toch mooier dan menig Barolo.

Ook deze Nebbiolo is toch ook weer van speciaal geselecteerde wijngaarden die onder de naam ‘Agrestis’ benoemd zijn. Mooie stevige elegante Nebbiolo, aardse tonen, peperig, rijp fruit dat uit een bos lijkt te komen. Iets bijtende tannines. Mooie lange smaak en stevige geur.
  • Krachtig & Elegant
  • Jaar: 2017
€ 24,98
Naam:
Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis'
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Nebbiolo
Smaakprofiel
Krachtig & Elegant
Jaar
2017

Marrone Nebbiolo d’Alba Superiore Agrestis

De Marrone Nebbiolo d’Alba Superiore Agrestis is een zogenoemde ‘baby’ Barolo. Een beetje vreemde benaming die gebruikt wordt om de wijnen met dezelfde druif, uit een nabijgelegen gebied van grote wijnen aan te duiden. De druiven van de Marrone Nebbiolo d’Alba Superiore ‘Agrestis’ liggen dan vlak buiten de wettelijke grenzen (in dit geval van de Barolo) om de hoogste naam te mogen dragen. Ingewikkeld, ja want deze ‘baby’ Barolo is naar onze mening toch mooier dan menig Barolo.

Ook deze Nebbiolo is toch ook weer van speciaal geselecteerde wijngaarden die onder de naam ‘Agrestis’ benoemd zijn. Mooie stevige elegante Nebbiolo, aardse tonen, peperig, rijp fruit dat uit een bos lijkt te komen. Iets bijtende tannines. Mooie lange smaak en stevige geur.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Nebbiolo d’Alba Superiore ‘Agrestis’ maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone DOC Langhe Barbera d’Alba ‘Carlot’, Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie', Marrone DOC Langhe Nebbiolo, Marrone Barbaresco DOCG', Marrone Barolo DOCG en de Marrone Gavi DOCG.