Marrone DOC Langhe Nebbiolo

Deze wijn verslaat veel topwijnen uit dit gebied. Marrone is een wijnhuis dat veel heeft geïnvesteerd in de vinificatie van hun wijnen, en dat ga je terug proeven. De wijn vond ik meteen een feest. Zo zacht, elegant en fris. Echt een fantastische wijn als je niet een stevige wijn wilt drinken. Veel Pinot Noir kenners laat ik hier kennis mee maken.
  • Zacht & Elegant
  • Jaar: 2018
€ 16,98
Naam:
Marrone DOC Langhe Nebbiolo
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Nebbiolo
Smaakprofiel
Zacht & Elegant
Jaar
2018

Marrone Langhe Nebbiolo

De Marrone Langhe Nebbiolo verslaat veel topwijnen uit dit gebied. Marrone is een wijnhuis dat veel heeft geïnvesteerd in de vinificatie van hun wijnen, en dat ga je terug proeven. De Marrone Langhe Nebbiolo vonden wij meteen een feest. Zo zacht, elegant en fris. Echt een fantastische wijn als je niet een stevige wijn wilt drinken. Veel Pinot Noir kenners laat ik hier kennis mee maken.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Langhe Nebbiolo maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone Barolo DOCG, Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie', Marrone DOC Langhe Barbera d'Alba Carlot, Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis', Marrone Barbaresco DOCG en de Marrone Gavi DOCG.