Marrone DOC Langhe Barbera d’Alba ‘Carlot’

Barbera d'Alba is een wijn die uitermate geschikt is als begeleider van maaltijden. Maar dan moet de wijngaard wel de juiste leeftijd en ligging hebben. Een rijping op houten vaten voor 1 of 2 jaar is van toegevoegde waarde voor deze druif. De smaak van deze Marrone Langhe Barbera d'Alba is te omschrijven als mooie zachte tannine, rijp donker fruit, fijne kruiden en groene peper.
  • Zacht & Fruitig
  • Jaar: 2018
€ 14,98
Naam:
Marrone DOC Langhe Barbera d’Alba ‘Carlot’
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Barbera
Smaakprofiel
Zacht & Fruitig
Jaar
2018

Marrone Langhe Barbera d’Alba Carlot

Marrone Langhe Barbera d’Alba Carlot is een wijn die uitermate geschikt is als begeleider van maaltijden. Maar dan moet de wijngaard wel de juiste leeftijd en ligging hebben. Een rijping op houten vaten voor 1 of 2 jaar is van toegevoegde waarde voor deze druif. De smaak van deze Marrone Langhe Barbera d’Alba Carlot is te omschrijven als mooie zachte tannine, rijp donker fruit, fijne kruiden en groene peper.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Langhe Barbera d’Alba Carlot maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone Barolo DOCG, Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie', Marrone DOC Langhe Nebbiolo, Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis', Marrone Barbaresco DOCG en de Marrone Gavi DOCG.