Marrone Barolo DOCG

De frisse en kalkhoudende zandgrond in La Morra geeft frisse aroma’s van rozen, aarde en groenten. De stevige bodem uit de Castiglione omgeving geeft de structuur, levendigheid en de intensiteit aan de kleur. Hieruit ontstaat een granaatrode wijn met oranje tinten. In de geur gedroogde bloemen, frambozen, aardbeien, jam, nootmuskaat overgaand is leer, tabac, paddestoelen en gom. De smaak is typisch met alle Barolo karaktertrekken, robuust, sober, aardse tonen, verleidelijke kracht in de afdronk.
  • Krachtig & Elegant
  • Jaar: 2016
€ 39,98
Naam:
Marrone Barolo DOCG
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Nebbiolo
Smaakprofiel
Krachtig & Elegant
Jaar
2016

Marrone Barolo

De frisse en kalkhoudende zandgrond in La Morra geeft de Marrone Barolo frisse aroma’s van rozen, aarde en groenten. De stevige bodem uit de Castiglione omgeving geeft de structuur, levendigheid en de intensiteit aan de kleur. Hieruit ontstaat een granaatrode wijn met oranje tinten. In de geur gedroogde bloemen, frambozen, aardbeien, jam, nootmuskaat overgaand is leer, tabac, paddestoelen en gom. De smaak van de Marrone Barolo is typisch met alle Barolo karaktertrekken, robuust, sober, aardse tonen, verleidelijke kracht in de afdronk.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Barolo maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone DOC Langhe Barbera d’Alba ‘Carlot’, Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie', Marrone DOC Langhe Nebbiolo, Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis', Marrone Barbaresco DOCG en de Marrone Gavi DOCG.