Marrone Barbaresco DOCG

Marrone Barbaresco is een legendarische wijn. Barbaresco wordt volledig geproduceerd uit Nebbiolo-druiven en heeft een intense en briljante kleur variërend van robijn tot granaatrood. Het boeket is een stimulerende combinatie van fruit, waaronder frambozen en rode bessenjam, geraniums en viooltjes, maar ook groene peper, kaneel, nootmuskaat, hooihout, geroosterde hazelnoten, vanille en zelfs anijs. Barbaresco moet minstens twee jaar opvoeding op eikenhouten vaten krijgen – na vier jaar kan de titel “Riserva” worden toegepast. Het beste om te drinken is vanaf 5 jaar na oogstdatum. Houdbaarheid zeker langer dan 10 jaar.
  • None
  • Jaar: 2015
€ 38,98
Naam:
Marrone Barbaresco DOCG
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Nebbiolo
Smaakprofiel
None
Jaar
2015

Marrone Barbaresco

Marrone Barbaresco is een legendarische wijn. Barbaresco wordt volledig geproduceerd uit Nebbiolo-druiven en heeft een intense en briljante kleur variërend van robijn tot granaatrood. Het boeket is een stimulerende combinatie van fruit, waaronder frambozen en rode bessenjam, geraniums en viooltjes, maar ook groene peper, kaneel, nootmuskaat, hooihout, geroosterde hazelnoten, vanille en zelfs anijs. Barbaresco moet minstens twee jaar opvoeding op eikenhouten vaten krijgen – na vier jaar kan de titel “Riserva” worden toegepast. Het beste om te drinken is vanaf 5 jaar na oogstdatum. Houdbaarheid van de Marrone Barbaresco is zeker langer dan 10 jaar.

Marrone Wijnhuis - Waar traditie samengaat met visie.

Bij Agricola Gian Piero Marrone staan de deuren altijd open voor vrienden en gasten. Het wijnhuis is gevestigd in La Morra, het hart van het Barolo gebied. Op deze locatie laten ze je kennis maken met de smaak en het land van de “Barolo”; Langhe. Marrone’s terras bovenop het wijnhuis biedt een panoramisch uitzicht op de wijngaarden en de schoonheid van het Barolo gebied. Een bezoek is de moeite waard omdat je leert, proeft en ziet wat het Langhe gebied zo bijzonder maakt. Neem ook wat van de heerlijke gerechten die Mamma Giovanni bereidt voor de gasten. Een onvergetelijke indruk van dit wijnhuis is daarna het resultaat. Marrone is een wijnhuis dat met de tijd meegaat in het aloude centrum van de Barolo ‘La Morra’. Omgeven door 11 middeleeuwse kastelen en de 11 dorpen waar Barolo geproduceerd mag worden is de wijnsfeer niet weg te denken. Het land is de levensader van de familie en het is dan ook van belang om de wijngaarden zo goed mogelijk duurzaam te beheren. Daarom is het hele wijngaard management gebaseerd op een handmatige controle en oogst. Daarnaast worden er nieuwe ecologische methodes constant toegepast en verbeterd.

Andere Marrone

Naast de Marrone Barbaresco maakt Marrone nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Marrone DOC Langhe Barbera d’Alba ‘Carlot’, Marrone Langhe Arneis 'Tre Fie', Marrone DOC Langhe Nebbiolo, Marrone Nebbiolo d’Alba DOC Superiore 'Agrestis', Marrone Barolo DOCG en de Marrone Gavi DOCG.