Luccarelli Rosso Puglia

De Lucarelli Rosso Puglia is een blend van Sangiovese, Malvasia Nera en Anglianico druiven. De wijnstokken zijn 15-30 jaar oud. De rode aarde is rijk aan ijzeroxiden, liggend op een laag kalkhoudend gesteente. De Luccarelli heeft een intense robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus komen intense aroma’s naar voren van rijp rood fruit, rode besjes en bosvruchten. Een heerlijke wijn met een volle body, zachte tannine en goed in balans. Deze wijn gaan goed samen met rood vlees, wild en gerijpte kazen.
  • Soepel & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 5,98
Naam:
Luccarelli Rosso Puglia
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Sangiovese , Malvasia Nera , Anglianico
Smaakprofiel
Soepel & Fruitig
Jaar
2019

Luccarelli Rosso

De Luccarelli Rosso heeft een intense robijnrode kleur met violette reflecties. In de neus komen intense aroma’s naar voren van rijp rood fruit, rode besjes en bosvruchten. Een heerlijke wijn met een volle body, zachte tannine en goed in balans. Deze prachtige wijn is een blend van Sangiovese, Malvasia Nera en Anglianico druiven. De wijnstokken zijn 15-30 jaar oud. De rode aarde is rijk aan ijzeroxiden, liggend op een laag kalkhoudend gesteente. Na de maceratie bij gecontroleerde temperatuur voor 8-10 dagen, volgt de malolactische fermentatie in roestvrijstalen tanks.

Afkomstig uit Italië

De Luccarelli Rosso is afkomstig uit Italië, uit de regio Puglia. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn en Spijs

De Luccarelli Rosso rode wijn gaan goed samen met rood vlees, wild en gerijpte kazen.