Farnese Edizione 19 Cinque Autoctoni

Edizione Cinque Autoctoni van Farnese Vini is een bijzondere blend van 5 autochtone druiven: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques, gevolgd door 13 maanden rijping. De wijn is prachtig granaatrood van kleur. In de neus complexe aroma’s van rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen met hints van tabak en toast. In de mond een volle wijn met mooie, afgeronde tannines. We proeven met name donker fruit, kruiden en een hint van tabak. In de aanhoudende afdronk tonen van vanille en chocolade. Uitstekend bij stevig, rood vlees en gekruide kaas.
  • Vol & Aromatisch
  • Jaar: 2019
€ 22,98
Naam:
Farnese Edizione 19 Cinque Autoctoni
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Sangiovese , Malvasia Nera , Montepulciano 'd Abruzzo , Primitivo , Negroamaro
Smaakprofiel
Vol & Aromatisch
Jaar
2019

Farnese Edizione

Edizione Cinque Autoctoni van Farnese Vini is een bijzondere blend van 5 autochtone druiven: Montepulciano, Sangiovese, Primitivo, Negroamaro en Malvasia Nera. Malolactische fermentatie vindt plaats in barriques, gevolgd door 13 maanden rijping.

De wijn is prachtig granaatrood van kleur. In de neus complexe aroma’s van rijpe kersen, pruimen, zwarte bessen met hints van tabak en toast. In de mond een volle wijn, met mooie tannines, maar zacht en vol fruit met tonen van vanille en chocolade in de aanhoudende afdronk.

Wijn & Spijs

Uitstekend met rijke voorgerechten, rood vlees en gekruide kaas.