Coppi Negroamaro Pellirosso

Coppi Negroamaro Pellirosso. Negroamaro betekent letterlijk ‘zwarte bittere’. Bij Coppi wordt de Negroamaro gevinificeerd met behoud van het donkere fruit, afgeronde tannines en aantrekkelijke zuren en bitters. En dan is het een wijn die ook nog eens perfect bij de Pugliese keuken past. Krachtig en volhardend in de mond. Werkelijk een perfecte wijn voor alle gelegenheden.
  • Krachtig & Vol
  • Jaar: 2016
€ 9,98
Naam:
Coppi Negroamaro Pellirosso
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Negroamaro
Smaakprofiel
Krachtig & Vol
Jaar
2016

Coppi Negroamaro Pellirosso

Coppi Negroamaro Pellirosso wordt geproduceerd met behoud van het donkere fruit, afgeronde tannines en aantrekkelijke zuren en bitters. En dan is het een wijn die ook nog eens perfect bij de Pugliese keuken past. Krachtig en volhardend in de mond. Werkelijk een perfecte wijn voor alle gelegenheden.

Coppi’s uitstapje met een andere beroemde druif uit Puglia. Het voornamelijk op Primitivo geënte Coppi heeft door een goede samenwerking met wijnboeren uit Brindisi ook de Coppi Negroamaro Pellirosso aan het assortiment toegevoegd. Deze wijn bevestigd de stijl van Coppi, hun troef is het om harmonieuze wijnen te maken gebaseerd op fruit.

De Negroamaro druif wordt op de juiste manier gerespecteerd. Hij een dikke schil die op het juiste moment wordt gescheiden van het sap. Belangrijk om wel al het fruit en kleur eruit te krijgen maar niet te veel tannine.

Het Wijnhuis

Ook Antonio Coppi kon in beginjaren 90 een eigen bottellijn aanschaffen. De verkoop van gebottelde wijn leverde meer op dan de bulk verkoop naar het noorden. De druiven van de betere wijngaarden hield Coppi voortaan voor zichzelf. Het was ook in deze periode dat zijn kinderen Lisa, Miriam en Doni de werkzaamheden langzaamaan overnamen van Antonio en in het bedrijf ‘groeiden’. Coppi is door constante kwaliteitsverbetering en zelfstandigheid een referentie binnen de Pugliese wijnbouw en wijnproductie. In 2017 is Coppi toegetreden tot het Italiaanse wijn walhalla door de erkenning van de Gambero Rosso die hun Senatore Primitivo de hoogste onderscheiding (trè bicchieri) gaven.

Afkomstig uit Italië

De Coppi Negroamaro Pellirosso is afkomstig uit Italië, uit de regio Puglia. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Andere Coppi wijnen

Naast de Coppi Negroamaro Pellirosso maakt Coppi nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Coppi Don Antonio Primitivo IGP en de Coppi Primitivo Siniscalco.