Coppi Don Antonio Primitivo IGP

Coppi Don Antonio Primitivo is wijn drinken op niveau! Heerlijk zacht en rond in de mond, de smaak daarentegen is vol en intens. In de neus komen intense, complexe, fruitige aroma's naar voren met hints van klein rood fruit, zoals kersen en bramen. Deze wijn heeft een fluweelachtige textuur met een zwoel karakter, is rijk aan zachte tannine en heeft een lange afdronk.
  • Vol & Zacht
  • Jaar: 2017
€ 17,98
Naam:
Coppi Don Antonio Primitivo IGP
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Primitivo
Smaakprofiel
Vol & Zacht
Jaar
2017

Coppi Don Antonio Primitivo

Coppi Don Antonio Primitivo is wijn drinken op niveau! Heerlijk zacht en rond in de mond, de smaak daarentegen is vol en intens. In de neus komen intense, complexe, fruitige aroma's naar voren met hints van klein rood fruit, zoals kersen en bramen. De Coppi Don Antonio Primitivo heeft een fluweelachtige textuur met een zwoel karakter, is rijk aan zachte tannine en heeft een lange afdronk.

Het Wijnhuis

Ook Antonio Coppi kon in beginjaren 90 een eigen bottellijn aanschaffen. De verkoop van gebottelde wijn leverde meer op dan de bulk verkoop naar het noorden. De druiven van de betere wijngaarden hield Coppi voortaan voor zichzelf. Het was ook in deze periode dat zijn kinderen Lisa, Miriam en Doni de werkzaamheden langzaamaan overnamen van Antonio en in het bedrijf ‘groeiden’. Coppi is door constante kwaliteitsverbetering en zelfstandigheid een referentie binnen de Pugliese wijnbouw en wijnproductie. In 2017 is Coppi toegetreden tot het Italiaanse wijn walhalla door de erkenning van de Gambero Rosso die hun Senatore Primitivo de hoogste onderscheiding (trè bicchieri) gaven.

Afkomstig uit Italië

De Coppi Don Antonio Primitivo is afkomstig uit Italië, uit de regio Puglia. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Andere Coppi wijnen

Naast de Coppi Don Antonio Primitivo maakt Coppi nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Coppi Negroamaro Pillirosso en de Coppi Primitivo Siniscalco.