Conte di Campiano Sangiovese

Paarsrood, glanzend. Rode kersen en pruimen, rijp en sappig, domineren niet alleen de geur maar ook de smaak. Fruit gedreven maar ook uitgerust met frisse zuurtjes die voor een spannende balans zorgen. Fluwelen tannine. Perfect bij pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen.
  • Vol & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 6,98
Naam:
Conte di Campiano Sangiovese
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Sangiovese
Smaakprofiel
Vol & Fruitig
Jaar
2019

Conte di Campiano Sangiovese

De Conte di Campiano Sangiovese pas perfect in het assortiment van Wineaffairs. Deze rode wijn is een hele frisse, sappige eet wijn waar het fruit het glas uit swingt. De druiven van de sangiovese worden eerst drie weken lang gedroogd op wijnstokken om vervolgens met de hand geplukt te worden. De wijn ondergaat een traditionele rode vinificatie met de maceratie op de schil om op deze manier de kleur en aroma extractie te verbeteren.

De Sangiovese Druif

Sangiovese is het nationaal Italiaanse druivenras dat van noord tot zuid staat aangeplant. De Conte di Campiano Sangiovese komt uit Emilia Romagna, in het noorden van Italië. Sangiovese is het overheersende blauwe druivenras in Toscane. Sangiovese is een echte kameleondruif, die je in verschillende soorten en kleuren kan tegenkomen. Je vindt er zowel droge als zoete stille wijn van, maar dit druivenras levert ook binnen de droge wijnen verschillende smaakstijlen, afhankelijk van de streek en appellatie waarin de druif gekweekt wordt, en van de vinificatiemethode. De kleur van de Conte di Campiano Sangiovese is paarsrood en glanzend. Rode kersen en pruimen, rijp en sappig, domineren niet alleen de geur maar ook de smaak van de rode wijn. Fruitgedreven maar ook uitgerust met frisse zuurtjes die voor een spannende balans zorgen. Fluwelen tannine in de afdronk zorgen voor een heerlijke afdronk.

Wijn & Spijs

Deze Sangiovese past perfect bij de traditionele Italiaanse gerechten zoals pittige pasta, rood vlees, pizza en oude kazen. Dus bij een pasta, pizza of kaasplank zal deze wijn heerlijk matchen!

Conte Di Campiano Wijnhuis

Conte di Campiano is een wijnhuis in Italië die is ontstaan doordat lang geleden een graaf op zijn prachtige ros het gebied passeerde. Hij was aan het trekken door het land van de Val Tramigna en klom op naar het plateau van de berg Crocetta. De graaf ging op een steen zitten om een beetje uit te rusten waarnaar hij per toeval ontdekte dat het landschap vanaf daar prachtig was. Het daglicht streelde de heuvels, achter het profiel van een kasteel, de steile daken van kleine huizen, de witte paden en gecultiveerd land, en verspreid in de zachte wind. Het landschap, de zachte geur van most bereikt die zijn neus bereikt en de rust die hij op dat moment voelde, adviseerde hem een woning te vinden in dat land. Zo kwam het dat hij vanaf die dag de Graaf van Campiano werd, wanneer we deze tekst naar het Italiaans vertalen is het Conte di Campiano.

Opgericht in 1930 is Contri Spumanti uitgegroeid tot een belangrijke en grote speler in de Italiaanse markt. Contri houdt een strikte controle over de gehele productiecyclus. Deze strategie heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Erkenning komt ook uit de professionele hoek door het toenemend aantal awards die ze in de wacht weten te slepen. De dagelijkse leiding is vandaag de dag in handen van Dr. Paolo Contri een briljant oenoloog met een economische achtergrond.