Ca Botta Rubicondo Rosso Verona

Ca Botta Rubicondo is geen Ripasso maar... De druiven worden net zoals bij de Amarone ingedroogd op stro matjes. Dit noem je de 'appassimento' methode. Het resulteert in een diep robijnrode wijn met fijne hints van vijgen en rozijnen. Om de wijn nog iets meer body te geven, laten ze hem 2 maanden op Frans eikenhouten vaten rijpen. Kortom een feestje voor elke Italiaanse wijn liefhebber! Gun jezelf deze volle ronde aromatische wijn.

Ook verkrijgbaar als doos aanbiedingen!
  • Fruitig & Aromatisch
  • Jaar: 2019
€ 11,98
Naam:
Ca Botta Rubicondo Rosso Verona
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Corvina Veronese , Rondinella , Merlot
Smaakprofiel
Fruitig & Aromatisch
Jaar
2019

Ca Botta Rubicondo

Ca Botta Rubicondo is geen Ripasso maar... De druiven worden na de oogst, net zoals bij de Amarone, twee weken ingedroogd op matjes van stro. Dit noem je de 'appassimento' methode. Deze methode zorgt ervoor dat het vocht in de druif lichtelijk verdampt, waardoor er relatief meer druivensuiker overblijft. Het resulteert in een diep robijnrode wijn met fijne hints van vijgen en rozijnen. Om de wijn nog iets meer body te geven, laten ze hem 2 maanden op Frans eikenhouten vaten rijpen. Kortom een feestje voor elke Italiaanse wijn liefhebber! Gun jezelf deze volle ronde aromatische wijn.

Afkomstig uit Italië

De Ca Botta Rubicondo is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Eigen Import

Ca Botta Rubicondo is één van de vele wijnen die wij zelf importeren. Deze wijn kwamen we, inmiddels 5 jaar geleden, tegen op de grootste wijnbeurs van de wereld. Waar we jaarlijks naartoe gaan om ons assortiment uit te breiden. Wij waren meteen overtuigd van de uitzonderlijke prijs/kwaliteit van deze wijn. Hierom besloten wij de wijn direct bij de importeur af te nemen. Naar onze verwachting wordt deze heerlijke Tempranillo Garnacha combinatie goed ontvangen door onze klanten. Ik bedoel, dat etiket alleen al! Geweldig! Kortom een geweldig glas wijn met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit.

Andere Ca Botta wijnen

Naast de Ca Botta Rubicondo maakt Ca Botta nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Ca Botta Valpolicella Ripasso Superiore Alta DOC en de Ca Botta Alta Valpolicella Superiore DOC.