Ca Botta Alta Valpolicella Superiore DOC

Ca Botta Alta Valpolicella Superiore bestaat uit de Corvina Veronese, Rondinella en Corvinone druiven. Deze bekende druiven uit Veneto zorgen voor de volle aromatische topper. Deze wijn heeft meer body dan de Rubicondo. Aroma's van zwarte bessen en een pepertje zorgen ervoor dat deze wijn zeer geschikt is bij bijvoorbeeld wild gerechten of stevige kaasplanken.
  • Vol & Stevig
  • Jaar: 2017
€ 14,98
Naam:
Ca Botta Alta Valpolicella Superiore DOC
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Rode wijn
Druiven:
Corvinone , Corvina Veronese , Rondinella
Smaakprofiel
Vol & Stevig
Jaar
2017

Ca Botta Valpolicella

Ca Botta Valpolicella Superiore bestaat uit de Corvina Veronese, Rondinella en Corvinone druiven. Deze bekende druiven uit Veneto zorgen voor de volle aromatische topper. De Valpolicella druiven zijn dezelfde als voor de Amarone alleen worden ze korter ingedroogd. Deze wijn heeft meer body dan de Ca Botta Rubicondo. Dat komt omdat de wijn 6 maanden gerijpt heeft op eikenhouten vaten. Aroma's van zwarte bessen en een pepertje zorgen ervoor dat deze wijn zeer geschikt is bij bijvoorbeeld wild gerechten of stevige kaasplanken.

Afkomstig uit Italië

De Ca Botta Valpolicella is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Eigen Import

Ca Botta Valpolicella Superiore is één van de vele wijnen die wij zelf importeren. Deze wijn kwamen we, inmiddels 5 jaar geleden, tegen op de grootste wijnbeurs van de wereld. Waar we jaarlijks naartoe gaan om ons assortiment uit te breiden. Wij waren meteen overtuigd van de uitzonderlijke prijs/kwaliteit van deze wijn. Hierom besloten wij de wijn direct bij de importeur af te nemen. Naar onze verwachting wordt deze heerlijke Tempranillo Garnacha combinatie goed ontvangen door onze klanten. Ik bedoel, dat etiket alleen al! Geweldig! Kortom een geweldig glas wijn met een uitzonderlijke prijs/kwaliteit.

Andere Ca Botta wijnen

Naast de Ca Botta Alta Valpolicella maakt Ca Botta nog andere wijnen en dat zijn onder andere de Ca Botta Valpolicella Ripasso Superiore Alta DOC en de Ca Botta Rubicondo Rosso Verona.