Casa Coller Spumante Brut

Afkomstig van verschillende wijngaarden in de Veneto, Italië. Deze mousserende wijn wordt gemaakt volgens de 'méthode charmat'. Dat houdt in dat de tweede gisting niet, zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt maar in RVS tanks. Hierdoor krijgt (en behoudt) deze Spumante zijn fruitige stijl. Verfrissende Spumante met een mooie balans tussen het fruit en de frisse zuren.
  • Droog & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 7,98
Naam:
Casa Coller Spumante Brut
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Mousserende wijn
Druiven:
Garganega , Trebbiano
Smaakprofiel
Droog & Fruitig
Jaar
2019

Casa Coller Spumante Brut

De Casa Coller Brut is afkomstig van verschillende wijngaarden in de Veneto, Italië. Deze Brut wordt gemaakt van de Trebbiano en de Garganega druiven. Deze mousserende wijn wordt gemaakt volgens de 'méthode charmat'. Dat houdt in dat de tweede gisting niet, zoals bij Champagne, in de fles plaatsvindt maar in RVS tanks. Hierdoor krijgt (en behoudt) deze Spumante zijn fruitige stijl. De Casa Coller Brut heeft een licht-goudgele kleur. In de neus groene appels en perzik. De smaak is verfrissend met een mooie balans tussen het fruit en de frisse zuren. .

Wijnhuis

Rond 1850 besluit schoenmaker Amadio Pirovano zijn werk als schoenmaker op te geven voor zijn passie: wijn. Samen met zoons Constantino en Antonio opent hij een restaurant met lokale wijnen. In 1910 leidt het succes van de uit de hand gelopen hobby ertoe dat ze een klein wijnbedrijf beginnen. Het kleine wijnbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een groot concern met wijnen uit vele Italiaanse wijngebieden: Veneto, Abruzzen, De Marken, Apulië en Sardinië. Naast stille wijnen maakt Pirovano kwaliteits-‘spumanti’, onder de naam Casa Coller.

Afkomstig uit Italië

De Casa Coller Brut is afkomstig uit Italië, uit de regio Veneto. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Andere Casa Coller wijnen

Naast de Casa Coller Brut maakt Casa Coller nog andere wijnen en dat zijn de Casa Coller Spumante Brut Chardonnay en de Casa Coller Spumante Brut Rosé.