Bernard Bijotat Champagne Brut

Bernard Bijotat is een klein familie bedrijf die ontzettend waakzaam zijn op de kwaliteit! Vriendelijke wijn met heerlijke frisse fruit aroma's. De smaak is zacht evenals de mousse.
  • Zacht & Fruitig
  • Jaar: None
€ 29,98
Naam:
Bernard Bijotat Champagne Brut
Land van herkomst
None
Categorie:
Mousserende wijn
Druiven:
Chardonnay , Pinot Meunier , Pinot Noir
Smaakprofiel
Zacht & Fruitig
Jaar
None

Bernard Bijotat Champagne Brut

Bernard Bijotat is een klein familie bedrijf die ontzettend waakzaam zijn op de kwaliteit! Vriendelijke wijn met heerlijke frisse fruit aroma's. De smaak van de Bernard Bijotat Champagne Brut is zacht evenals de mousse.

Wijnhuis Bernard Bijotat Champagne

Bernard en zijn zoon Sébastien BIJOTAT besteden bijzondere aandacht aan elke fase van de productie van hun Champagnes. De geschiedenis van Maison Bijotat begint in de 19e eeuw toen Paul Bijotat uit Berry trouwde met Hélène Robert, die uit een familie van wijnbouwers in de Marne-vallei kwam. Ze vestigen zich in Romeny sur Marne en produceren vervolgens witte wijn. Hun zoon Maurice Bijotat trouwde met Eliane Houdrichon, de consumptie van champagne werd democratischer en de eerste flessen Maurice Bijotat Champagne werden geproduceerd en rechtstreeks vanuit de kelder in Romeny sur Marne op de markt gebracht.

In 1982 trouwde hun zoon Bernard Bijotat met Fabienne Delalande, hij kreeg wijnstokken van zijn ouders in Romeny. En daaruit werd de Champagne Bernard Bijotat geboren! Sindsdien blijft het Maison Familiale Champenoise zich ontwikkelen. Sébastien Bijotat betrok de boerderij van zijn vader in 2003 bij zijn eigen wijngaard. In 2013 werd de boerderij uitgebreid met de aankoop van 2 percelen in de Côte des Blancs in Etrechy, geclassificeerd als 1er cru. Hierdoor kan de cuvée “Blanc de Blancs 1er cru” worden geproduceerd.

Vandaag staan Bernard en Sébastien in voor de teelt van de wijnstokken en de uitwerking van alle Champagnes van Maison BIJOTAT . Fabienne en Pauline (echtgenote van Sébastien) zorgen voor het commerciële gedeelte met de ontvangst van klanten in de kelder en de ontwikkeling van professionele klanten in Frankrijk en Exportlanden. De piepjonge 5e generatie: Clément en Valentin BIJOTAT baden dagelijks in deze familiegeest, misschien toekomstige wijnboeren!

Andere Bernard Bijotat Champagne Brut wijnen

Naast de Bernard Bijotat Champagne Brut maakt Bernard Bijotat nog andere wijnen en dat is onder andere de Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru.