Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru

Een Premier Cru champagne komt van wijngaarden binnen aangewezen dorpen die bewezen hebben dat de druiven van hogere kwaliteit zijn. Die hogere kwaliteit zit hem in de beste bodem, de beste zonligging en de mooiste druiven. Een licht gele kleur met groene tinten. Een aroma van noten, witte bloemen en wit fruit zoals perzik en peer. In de citroenfrisse smaak, zorgt een bepaalde delicate romigheid voor de charme in deze pure Champagne.
  • Zacht & Aromatisch
  • Jaar: None
€ 46,98
Naam:
Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru
Land van herkomst
Frankrijk
Categorie:
Mousserende wijn
Druiven:
Chardonnay
Smaakprofiel
Zacht & Aromatisch
Jaar
None

Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru

Een Premier Cru champagne, en zo ook de Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru, komt van wijngaarden binnen aangewezen dorpen die bewezen hebben dat de druiven van hogere kwaliteit zijn. Die hogere kwaliteit zit hem in de beste bodem, de beste zonligging en de mooiste druiven.

De druiven worden met de hand geoogst en gesorteerd. Na de persing en eerste gisting volgt de gisting in roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de Champagne gebotteld. De stille blijft wijn voor 3 jaar op fles liggen in de ondergrondse kelders. Hier vindt de tweede gisting plaats, waardoor de uiterst fijne bubbels ontstaan. Een genot in uw glas. Een licht gele kleur met groene tinten. Een aroma van noten, witte bloemen en wit fruit zoals perzik en peer. In de citroenfrisse smaak, zorgt een bepaalde delicate romigheid voor de charme in deze pure Champagne.

Wijnhuis Bernard Bijotat Champagne

Bernard en zijn zoon Sébastien BIJOTAT besteden bijzondere aandacht aan elke fase van de productie van hun Champagnes. De geschiedenis van Maison Bijotat begint in de 19e eeuw toen Paul Bijotat uit Berry trouwde met Hélène Robert, die uit een familie van wijnbouwers in de Marne-vallei kwam. Ze vestigen zich in Romeny sur Marne en produceren vervolgens witte wijn. Hun zoon Maurice Bijotat trouwde met Eliane Houdrichon, de consumptie van champagne werd democratischer en de eerste flessen Maurice Bijotat Champagne werden geproduceerd en rechtstreeks vanuit de kelder in Romeny sur Marne op de markt gebracht.

In 1982 trouwde hun zoon Bernard Bijotat met Fabienne Delalande, hij kreeg wijnstokken van zijn ouders in Romeny. En daaruit werd de Champagne Bernard Bijotat geboren! Sindsdien blijft het Maison Familiale Champenoise zich ontwikkelen. Sébastien Bijotat betrok de boerderij van zijn vader in 2003 bij zijn eigen wijngaard. In 2013 werd de boerderij uitgebreid met de aankoop van 2 percelen in de Côte des Blancs in Etrechy, geclassificeerd als 1er cru. Hierdoor kan de cuvée “Blanc de Blancs 1er cru” worden geproduceerd.

Vandaag staan Bernard en Sébastien in voor de teelt van de wijnstokken en de uitwerking van alle Champagnes van Maison BIJOTAT . Fabienne en Pauline (echtgenote van Sébastien) zorgen voor het commerciële gedeelte met de ontvangst van klanten in de kelder en de ontwikkeling van professionele klanten in Frankrijk en Exportlanden. De piepjonge 5e generatie: Clément en Valentin BIJOTAT baden dagelijks in deze familiegeest, misschien toekomstige wijnboeren!

Andere Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru wijnen

Naast de Bernard Bijotat Champagne Blanc de Blancs Premier Cru maakt Bernard Bijotat nog andere wijnen en dat is onder andere de Bernard Bijotat Champagne Brut.