6x Zabu Syrah ̶€̶3̶6̶

Het is een wijn voor jonge ervaren wijndrinkers die op zoek zijn naar een wijn van goede kwaliteit voor een goede prijs. Deze Syrah heeft een prachtige robijrode kleur met paarse toppen. In de neus vinden we veel rood fruit met frisse hints van balsamico. In de mond is het een wijn met een volle body en levendige tannine die prachtig in balans worden gebracht door de frisse finish.
  • Droog & Fruitig
  • Jaar: 2019
€ 32,50
Naam:
6x Zabu Syrah ̶€̶3̶6̶
Land van herkomst
Italië
Categorie:
Doos aanbiedingen!
Druiven:
Syrah
Smaakprofiel
Droog & Fruitig
Jaar
2019

Zabu Syrah

Deze Zabu Syrah heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse toppen. In de neus vinden we veel rood fruit met frisse hints van balsamico. In de mond is het een wijn met een volle body en levendige tannine die prachtig in balans wordt gebracht door de frisse finish. Voor de Zabu Syrah wijn zijn 100% Syrah druiven gebruikt. Het is een wijn voor jonge én ervaren wijndrinkers die op zoek zijn naar een wijn van goede kwaliteit voor een goede prijs. Deze wijnstok, van Franse oorsprong, werd beroemd en populair over de hele wereld door de Australische producenten.

Afkomstig uit Italië

De Zabu Syrah is afkomstig uit Italië, uit de regio Sicilië. Italië is een groot en bekend wijnland, maar liefst 25% van alle wijnen die wereldwijd gedronken worden komen uit Italië. De wijnen in Italië worden verbouwd in 20 verschillende wijnstreken. De toch wel meest bekende zijn Veneto, Sicilië, Toscane, Puglia en de Piemonte. Italië levert wijnen die van top kwaliteit zijn, dit heeft mede te maken door de rijke ervaring die de wijnbouwers van generatie op generatie hebben doorgegeven. Maar natuurlijk heeft dit ook te maken met het klimaat in Italië. De wijn druiven die het meest verbouwd worden in Italië zijn de Sangiovese, de Trebbiano en de Barbera. De Sangiovese is met 70.000 hectare de meest verbouwde druif in Italië.

Wijn & Spijs

De Zabu Syrah is heerlijk bij rood vlees van de gril of barbecue, zoals biefstuk of bij gekruide kaas.

Andere Zabu wijnen

Naast de Zabu Syrahmaakt Zabu nog andere wijnen en dat zijn de Zabu Grillo en de Zabu Nero d'Avola.

Farnese Vini

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in een paar jaar, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië met een productie van bijna 13 miljoen flessen.