6x Castillo de Mendoza Noralba Crianza BIO €̶9̶6̶

Eindelijk weer eens een Rioja met duidelijke houttonen! De wijn doet ons denken aan een precieuze grote wijn uit de Bordeaux zoals Pomerol en Margaux. Dat blijkt niet zo gek want net als bij deze wijnen worden de druiven handmatg geoogst en geselecteerd op de selectie tafel. Daarna verwerkt in Bordeaux stijl, ontstelen en pletten van de trossen. 18 maanden op eikenhout gevolgd door 12 maanden fles rijping. Het depot in de wijn voed de wijn nog verder op. Intens rood, donkerfruit, hout, bramen en kruidige zachte afdronk.
  • Vol & Stevig
  • Jaar: 2015
€ 75,00
Naam:
6x Castillo de Mendoza Noralba Crianza BIO €̶9̶6̶
Land van herkomst
Spanje
Categorie:
Doos aanbiedingen!
Druiven:
Tempranillo , Graciano
Smaakprofiel
Vol & Stevig
Jaar
2015

Castillo de Mendoza Noralba Crianza

Castillo de Mendoza Noralba Crianza! Eindelijk weer eens een Rioja met duidelijke houttonen! De wijn doet ons denken aan een precieuze grote wijn uit de Bordeaux zoals Pomerol en Margaux. Dat blijkt niet zo gek want net als bij deze wijnen worden de druiven handmatg geoogst en geselecteerd op de selectie tafel. Daarna verwerkt in Bordeaux stijl, ontstelen en pletten van de trossen. 18 maanden op eikenhout gevolgd door 12 maanden fles rijping. Het depot in de wijn voed de wijn nog verder op. Intens rood, donkerfruit, hout, bramen en kruidige zachte afdronk.

Wijnhuis Castillo de Mendoza

Al meer dan een eeuw maken generaties van de familie Mendoza wijn voor familie en vrienden in een kleine honderdjarige grot, gelegen binnen de muren van het kasteel van San Vicente de la Sonsierra. Het oorspronkelijke idee van Eloy Antonio was om door te gaan met het maken van wijn in de grot van het kasteel, maar vanwege het kleine formaat en de ontoegankelijkheid ervan besloot hij in 1994 een oude distilleerderij uit de zeventiende eeuw te restaureren en bereid het voor als een wijnmakerij. Zo begint de carrière van Bodegas Castillo de Mendoza.

Afkomstig uit Spanje

De Castillo de Mendoza Noralba Crianza is afkomstig uit Spanje, uit de regio Rioja. Spanje is een groot, overwegend droog en heet land. Er zijn veel bergen en uitgestrekte, hooggelegen vlakten. Overal staan wijnstokken in de grond, vooral Tempranillo. Toch kenden we lange tijd nauwelijks namen van andere Spaanse wijngebieden dan Rioja. Daar heeft Spanje verandering in gebracht. De afgelopen 20 jaar hebben voorheen onbekende gebiden duidelijk laten zien dat hun wijnen over een eigen karakter en goede kwaliteit beschikken. Er zijn nu talrijke DO-wijnen: wijnen met Spaanse beschermde herkomstaanduiding.

Wijn en Spijs

De Castillo de Mendoza Noralba Crianza gaat heel goed gepaard met Kwartel, Lamsbout, Lamskoteletten, Speenvarken of Wildpate.

Andere Castillo de Mendoza wijnen

Naast de Castillo de Mendoza Noralba Crianza maakt Castillo de Mendoza nog andere wijnen en dat zijn de Castillo de Mendoza Vitaran Crianza en de Castillo de Mendoza Noralba Blanco Ecológico .