2x Blanquette de Limoux Grande Reserve Brut €̶2̶6̶

De Blanquette de Limoux is volgends de Methode Traditionnelle gemaakt. Methode Traditionnelle is een beschermde classificatie in Frankrijk. Het betekend dat de mousserende wijn precies zoals Champagne gemaakt wordt, en dat proef je! Aroma's van vers wit fruit en een heerlijke zachte bubbel. Zacht en lekker fruitig. Je proeft de ervaring van de wijnmakers.
  • Zacht & Fruitig
  • Jaar: 2018
€ 25,00
Naam:
2x Blanquette de Limoux Grande Reserve Brut €̶2̶6̶
Land van herkomst
Frankrijk
Categorie:
Doos aanbiedingen!
Druiven:
Mauzac
Smaakprofiel
Zacht & Fruitig
Jaar
2018

Blanquette de Limoux

De Blanquette de Limoux Grande Reserve Brut is volgends de Methode Traditionnelle gemaakt. Methode Traditionnelle is een beschermde classificatie in Frankrijk en komt voornamelijk voor in de Champagne. Het betekend dat de mousserende wijn precies zoals Champagne gemaakt wordt, en dat proef je!

Waar tegenwoordig de gisting van bijvoorbeeld Prosecco op grote stalen vaten plaatsvindt, is het bij deze methode nogsteeds gisting ín de fles. Het voordeel van de gisting op fles is dat de bubbel veel zachter wordt dan wanneer de gisting op stalen vaten plaats vindt. Een zachtere bubbel maakt de mousserende wijn van betere kwaliteit, maar het is óók kostbaarder. Je begrijpt dat het proces van de Methode Traditionelle veel meer vraagt dan bij de Charmat Methode (stalen tanks).

Wij hebben Blanquette de Limoux gevonden! Een Methode Traditionelle mousserende wijn voor een Charmat Methode mousserende wijn prijs! Aroma's van vers wit fruit en een heerlijke zachte bubbel. Zacht en lekker fruitig. Je proeft de ervaring van de wijnmakers.

Afkomstig uit Limoux

Limoux beweert de eerste te zijn die de Methode Traditionelle heeft uitgevonden én ook de eerste wijn te zijn die mousserend was. Ze zeggen dat Champagne deze methode heeft gekopieërd en er vervolgens de wereld mee heeft veroverd. Dat is een bewering die in twijfel te trekken is. Er is echter één ding zeker, en dat is dat de Champagne de wereld heeft veroverd!

Blanquette de Limoux Aanbieding!

Wij hebben speciaal voor u een mooie aanbieding gemaakt. Bij 2 flessen Blanquette de Limoux betaald u €25. Dan bent u goedkoper uit dan Champagne en heeft u een uitstekende bubbel in huis gehaald. Klik HIER om naar de aanbieding te gaan.
blanquette-de-lilmoux-grande-reserve-close-up